Mozilla hoopt op 'wereldrecord' met Firefox 3 | Update News IT Security and News Technology - blogthongD
    Home     |     Android     |     iPhone     |     Apple     |     Google

Thursday, May 29, 2008

Mozilla hoopt op 'wereldrecord' met Firefox 3

Browsermaker Mozilla heeft een bijzondere manier bedacht om in het Guinness Book of Records te komen: de komende release van Firefox 3 moet een recordaantal downloads opleveren.

Deze week begon de campagne van Mozilla om gebruikers op te roepen de volledige versie van Firefox 3 te downloaden op de eerste dag dat deze beschikbaar komt.
Feestjes organiseren

De exacte releasedatum is nog niet bekend, maar Mozilla verwacht de nieuwe browser medio juni. Een testversie is al wel beschikbaar.

Mozilla noemt de dag waarop Firefox 3 zal verschijnen 'Download Dag'. Firefox-fans moeten dan niet alleen de nieuwe browser downloaden maar ook feestjes organiseren om hun vrienden aan te moedigen hetzelfde te doen of speciale download-buttons op hun sites te zetten.


Momenteel is er nog geen wereldrecord voor softwaredownloads gevestigd. Na Download Dag wil Mozilla alle bewijzen overhandigen aan het Guinness Book of World Records.
Fans

Sinds de introductie van de eerste versie in november 2004 heeft Firefox een aanzienlijke schare enthousiaste fans, gedeeltelijk omdat de browser uitgroeide tot een serieuze concurrent van Microsofts Internet Explorer. Firefox heeft een eigen fanpagina op Facebook, waar bijna 80.000 adepten staan ingeschreven. Volgens Mozilla zijn er wereldwijd 175 miljoen gebruikers van Firefox, dat in meer dan 45 talen beschikbaar is.

:webwereld.nl

0 Comment: